Elhelyezkedés


Irodaházunk Debrecen belvárosában, frekventált helyen, csendes környezetben a Postakert u. 8 szám alatt található.Az irodaház udvarában nagy parkoló szolgálja a bérlők és ügyfeleik parkolási igényeit, mely éjszakára zárható. Kb. 20-30 gépkocsinak tudunk biztosítani kényelmes, biztonságos parkolási lehetőséget.

Az irodaházat mind gépkocsival, autóbusszal, mind gyalogosan is könnyű megközelíteni. Debrecen főutcájától, a Piac utcától kb.500 méterre található. A buszpályaudvartól 200 méterre van.

Néhány szó Debrecenről

Debrecen környéke már az ókorban is lakott hely volt. Az időszámítás utáni nyolcadik évszázad végéig vándorló életmódot folytató magyar nép Közép-Európába érkezéséig (a honfoglalásig) sok-sok nép (vandálok, gótok, szarmaták, gepidák, avarok, bolgárok) lakta, uralta e tájat. A mai Debrecen pereme gyakran volt nagy birodalmak, népek közötti határvidék. A város északi részén lévő Nagyerdőben és a keleti erdős pusztákon megtalált

Ördögárok is nagy határvédelmi rendszer része volt. (A védővonalat képező mély és széles árok – amelyen az átjutást az oldalába és mélyébe beásott kihegyezett rönkfák akadályoztá – egy kis rekonstruált része ma is látható a városból keletre, a Vámospércs felé vezető út déli oldalán, a „Zsuzsi” erdei kisvasút csereerdői megállójánál.)

Debrecen címereA négy égtájat összekötő utak találkozásánál több falu összeolvadásából létrejött Debrecen településtörténete a honfoglalás utáni évszázadokban alig ismert. Annyi bizonyos, hogy a tatárjárás utáni évtizedekben kezdett kiemelkedni a környékbeli falvak közül. A város neve 1235-ben, egy egyházi okiratban olvasható először.

Debrecen történelméről, látnivalóiról, közlekedéséről, szálláshelyeiről és más hasznos információkról a www.debrecen.hu városi oldalon olvashat.Oldaltérkép | Kapcsolat Minden jog fenntartva © Catedrál Irodaház Kft. 2012.